Италианският гранд Ювентус е застрашен от изпадане в Серия "Б" заради предполагаеми финансови машинации, заяви експертът по спортно право Матия Грасани.

"Това е най-сериозното разследване, на което Ювентус е бил подлаган, може би дори по-сериозно от Калчополи през 2006 година. Незаконните дейности обхващат правилата на фондовия пазар, както и корпоративните и спортните правила. Това е безпрецедентно. Ювентус рискува не само глоба и наказание. По закон е възможно да бъде изключен отбор от Серия А", каза адвокат Грасани, цитиран от вестник "Ла Република".

"Правилата предвиждат, че в случай на получаване на регистрация за шампионата чрез промени в документите, частни споразумения, отлагащи дължимите плащания на играчи през сезон 2021/2022, или дори фиктивен отказ, е възможно клубът да бъде изключен от шампионата и да загуби шампионската титла на Италия", казва още Грасани пред "Ла Република".

На 29 ноември целият борд на директорите на "Старата госпожа", начело с президента Андреа Аниели и неговия заместник Павел Недвед, подаде оставка.

Снимка: БГНЕС