Треньорът на Юве Макс Алегри остана доволен от победата с 1:0 над Кремонезе, която дойде с гол на Аркадиуш Милик в 91-ата минута. Спецът заяви, че "бианконерите" са допуснали грешки, но въпреки това отборът записа седми пореден успех в Серия "А" и вече изостава на 7 точки от лидера Наполи. 

"Знаехме, че срещу Кремонезе ще е трудно. Това е отбор, който пресира и тича много. Ние направихме много технически грешки. Това е хубава победа, направихме още една стъпка напред", каза тактикът от Ливорно, след което коментира и сериозните кадрови проблеми, които не спират да тормозят "Старата госпожа" от началото на сезона.

Вчерашният мач пропуснаха един куп футболисти, сред които Леонардо Бонучи, Пол Погба, Анхел Ди Мария и Душан Влахович. Адриен Рабио и Леандро Паредес останаха на пейката, защото играха финал на Мондиал 2022 и имаха малко тренировки с отбора. Федерико Киеза също не е готов на 100%, но се появи в игра след почивката. 

"Имаме контузии и  много играчи с малко игрови минути. Самуел Айлинг-Джуниър влезе добре от пейката, важно е да разполагаме с подобни футболисти, които са готови да се включат на пълни обороти, особено сега, когато имаме мачове през четири дни. Ди Мария се чувства по-добре, той има огромни качества и скоро ще е на линия, както и Погба, който също се подобрява. Това важи и за Влахович и Хуан Куадрадо. Остават още пет месеца. Имаме добър състав, но в момента доста играчи са контузени. Младите пък показват израстване и това е добре. Имаме достатъчно дълбочина на състава. Съставът ни е добър", добави Алегри. 

Снимка: БГНЕС