??? Juventus have been given a 15 point DEDUCTION as a result of capital gain violations! pic.twitter.com/CLGxevHwWG

— EuroFoot (@eurofootcom) January 20, 2023

 

След изслушването във Федералния апелативен съд за подновяване на процеса срещу бианконерите за предполагаемите им фиктивни капиталови печалби, решението на съдиите беше изключително сурово, много повече от очакваното: отнемане на 15 точки от актива на отбора на бианконерите.

Две години и половина наказание на бившия спортен директор Фабио Паратичи, две години на Аниели и Аривабене, една година и четири месеца на Керубини и осем месеца на Павел Недвед, носител на Златната топка за 2003 г.

В момента Юве заема трето място в Серия А с 37 точки, но с отнемането на 15 от тях, с 22 точки "бианконерите" ще се сринат на 11-то място в класирането, изчислява "Телеграф".

След повече от четири часа обсъждане Федералният апелативен съд не само прие искането да върне Ювентус обратно на подсъдимата скамейка, но и увеличи наказанията, които шефът на прокуратурата Джузепе Кине поиска.

Случаят обаче не е окончателно приключен: "Старата госпожа" ще обжалва пред Гаранционната колегия на Олимпийския комитет на Италия, третата и последна инстанция на италианското спортно правосъдие.