Разследването "Призма" относно машинациите на Ювентус се разширява и към него се прибавят още шест клуба от Серия А, които вероятно са извършели редица подозрителни сделки със Старата госпожа. Вестник "Кориере дела Сера" подробно описва как прокуратурата в Торино е предала огромен брой документи от разследването "Призма" на шестима други прокурори в цялата страна, като се разглеждат внимателно различни подозрителни сделки на Ювентус през последните няколко години.

Новите разседвани са Аталанта, Удинезе, Сампдория, Сасуоло, Болоня и Каляри, които ще трябва да обяснят участието си в подозрителни сделки, по-специално сделки и опции за обратно изкупуване, които не съответстват на това, което е отчетено във финансовите документи.

За Аталанта са открити четири недекларирани споразумения за обратно изкупуване на стойност общо 14,5 милиона евро, включващи Федерико Матиело (4 милиона евро), Симоне Мураторе (4 милиона евро), Матия Калдара (3,5 милиона евро) и Кристиан Ромеро (3 милиона евро). Причина за това са подслушани телефонни разговори.

Когато говори с Фабио Паратичи, бивш шеф на Ювентус, а сега в Тотнъм, собственикът на Аталанта Лука Перкаси е записан как казва за трансфера на Лука Ромеро в Тотнъм как "никога няма да мога да покажа тези документи, защото ако отидем в съда, ще излезе, че направих машинации със счетоводството".

Паралелно с отчетеното споразумение има имейл от юли 2018 г., подписан от двата клуба, който гарантира клаузата за обратно изкупуване на бианконерите.

Ролята на Сасуоло като временна база от операции за Ювентус също се появи, като две сделки изпъкват - Мерих Демирал и Жуниор Траоре, двама играчи, които бианконерите помолиха неровердите да подпише, като му обещават сделка вбъдеще.

Цифрите, открити от разследващите, са 4 милиона евро за Демирал и 8,7 милиона евро за Траоре, който Ювентус не можеше да приврече, защото не притежава европейски паспорт и няма квоти за чужденци. Разследващите също са открили споразумение между президента на Сасуоло Джовани Карневали и Паратичи, което подробно описва други тайни сделки между клубовете.

Няколко споразумения между Сампдория и Ювентус също се разследват, като сделките, включващи Емил Аудеро, Дауда Питърс и Еразамо Мул, да бъдат внимателно разгледани. За Удинезе подозренията са върху сделката за Роландо Мандрагора, а участието на Болоня се отнася до Рикардо Орсолини.

След малко повече от месец има предварително изслушване на Ювентус, насрочено за 27 март. Прокуратурата на Торино обмисля да повдигне допълнителни обвинения срещу Старата госпожа.