Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри даде своята версия на събитията от мача с Интер и обясни, защо е напуснал терена бързо след края на мача спечелен с 1:0 от неговия тим. Наставникът твърди, че Юве е трябвало да вкара повече, но се разгневи, когато го попитаха за играта с ръка при гола на Ювентус.

„Ние сме джентълмени. Говорим за футбол, а не за съдиите". Интересното е, че явно и Алегри бе ядосан от нещо, защото влезе в тунела още преди да завърши мача, оставаха още 3 минути. Така треньорът пропусна червените картони на Паредес и Д'Амброзио след края на срещата.

„В този момент вече нямаха нужда от мен. Започнах да се дразня, така че вместо да направя нещо или да ме изгонят, реших, че е най-добре да си тръгна. Оставих го в техните ръце, играчите знаеха какво правят“, увери Алегри.

Победата осигури на Ювентус дубъл над Интер без допуснат гол за първи път от сезон 1978/79 г.

„Беше много важно за нас и винаги беше трудно да изненадаме Интер на техен терен. Успяхме да спечелим физически мач, отборът натисна добре и позволи много малко шансове на противника, но пропиляхме три или четири наистина лесни възможности за гол. Изборът в последното подаване, това е мястото, където абсолютно трябва да се подобрим".

„Благодаря на отбора, че ми даде хубава релаксираща почивка по време на паузата за националните отбори, защото иначе времето щеше да е напрегнато. Трябва също да печелиш мачовете, за да се наслаждавате на следващите няколко дни от живота си. Както казвам на момчетата, вече съм на определена възраст, така че, моля, печелете и не ме карайте да страдам твърде много. И днес те се справиха добре.”

„Целият отбор се подобри като цяло. Защитавахме се добре като отбор, не им позволихме да ни преодолеят. За съжаление изобщо не сме имали Погба досега, Паредес се справи добре в началото и след това го използвах по-малко, но това са надеждни играчи. Фаджоли има качества, Локатели е много добър в затварянето на съперника. Мисля, че Душан Влахович направи най-доброто си представяне, откакто е в Ювентус. Матиас Суле е роден през 2003 г., представи се добре. Юве дава много игрово време на юноши и това е успех за клуба".

"Този отбор има сърце и решителност. Винаги казвам, че който не е в тази ситуация, не може да разбере какво е. Отборът се оказа с 15 отнети точки, това не е лесно, но стигнахме до четвъртфиналите на Лига Европа, полуфиналите за Купата на Италия срещу този Интер и запазихме страстта към това, което правим. Сега трябва да се обединим с нашите фенове и да започнем спринта в края на сезона.“

Жалбата срещу наказанието от 15 точки ще бъде разгледана на 19 април, но дори и без тази присъда да върви по пътя си, Юве все още се приближава бързо до челната четворка. Сега те имат 41 точки, само на седем зад Милан на четвърто място с 48, Интер с 50, а Лацио сега е втори с 52. Без наказанието Юве щеше да бъде на второ място с 56 точки.

Интервюто обаче се влоши, когато се стигна до обсъждане на потенциалното нарушение на Рабио преди гола.

„Не ме ядосвайте… Решенията на съдиите трябва да се приемат, те могат да се развият по един или друг начин. Не вдигнахме шум след тази ситуация със Салернитана, след това по-рано този сезон срещу Интер ни отмениха гол и те не можаха да разберат дали беше игра с ръка или не. Юве сме джентълмени в този смисъл, ние не създаваме много проблеми. Говорете за футбол, а не за съдии. Когато беше въведен VAR и минута по-късно гол на Аталанта беше отменен, казах, че ако VAR е обективен, значи е функционален, но ако стане субективен, това е проблем.

„Засадата на Салернитана беше обективна. Ако VAR беше отхвърлил този гол, защото смяташе, че може би Рабио е играл с ръка, това е субективно решение. Вие сте първият, който създава усещане за недобросъвестност у реферите, като винаги задава тези въпроси. Попитайте ме защо избрах този или онзи играч, защо направих тази смяна, без винаги да се опитвам да предизвиквам противоречия.“