Според пресата в Италия феновете на Ювентус може да си отдъхнат, че коляното на Федерико Киеза е добре. Крилото на Старата госпожа беше сменен след като влезе като резерва в мача с Интер преди 10 дни. Имаше притеснения, че нападателя отново е увредил оперираното миналия януари коляно. Но днешното посещение на Федерико Киеза при специалиста Кристиан Финк е имало положителен резултат, като се изключат сериозни контузии.

Това беше предсказуемо заключение, като се има предвид, че прегледите, направени миналата седмица в Торино, изключиха контузии за италианския национал, който престоя на терена само 17 минути срещу Интер. Масимилиано Алегри каза след мача, че Киеза се справя с тендинит и е „малко уплашен“.

Затова той пътува до Австрия в понеделник за посещение при специалиста по коляното Финк. Той е същият лекар, който извърши операция на звездата на Ювентус след като скъса коленна връзка през януари 2022 г. Това обаче не е същият крак, тъй като Киеза сега има проблеми в дясното коляно, а това, което трябваше да бъде оперирано преди повече от година, беше лявото.

Според Скай Спорт Италия, Финк е уверил Киеза, че няма тежка контузия, така че италианският национал ще продължи възстановяването си в Торино, където вече се завърна. Неговият съотборник Филип Костич се очаква да бъде прегледан в следващите часове, след като получи лека контузия по време на националното си задължение със Сърбия.