Ювентус е първият европейски гранд, който официално обяви интереса си към датското дете-чудо Расмус Хьойлунд, твърди италианското издание calciomercato.com.

Хьойлунд загатна за качествата си още преди 2-3 сезона, но сега с петте си попадения в два мача за националния отбор на Дания в европейските квалификации вече е сочен за копие на Ерлинг Холанд. Много издания пък откровено го наричат вторият скандинавски бомбардировач.

Журналистът Алесандро ди Джоя твърди, че човек от ръководството на Юве му е прошепнал тайно, че "роденият през 2003-а година нападател е идеалната версия за човека в наказателното поле за Ювентус". След като Аталанта го купи от австрийския Щурм (Грац) за 17 милиона евро, сега младежът струва най-малко 40, прогнозира още изданието. 

Според вестник "Сън", лидерът в английското първенство Арсенал този път е решен да се пребори с конкуренцията и да го има в редиците си от лятото. Същите амбиции имали и от Манчестър Юнайтед. Букмейкърската къща Ладброукс дори отвори залагания за следващ клуб на русокосия здравеняк и Червените дяволи са сочени като фаворити, следвани от Арсенал и поделящите си третото място Байерн и Реал (Мадрид).

Снимка: БГНЕС