Ювентус се доближи още повече до зона Шампионска лига, след като излъга с 1:0 Верона в мач от 28-ия кръг на Серия "А".

На своя стадион "Алианц" "бианконерите" стигнаха до успеха с гол на Мойс Кийн в 56-ата минута. "Старата госпожа" определено спести сили тази вечер, а с успеха се доближи още повече до Топ 4, въпреки че отборът е с отнети 15 точки.

В класирането Юве вече има 44 пункта, а Аталанта и Милан са с по 48 т., като "росонерите" утре гостуват на Наполи. Интер е на 3-та позиция с 50 т. Пред торинци се намира и Рома (47 т. и мач по-малко), на 2-ро място е Лацио (52 т. и мач по-малко).

Верона остава в зоната на изпадащите с 19 т.


Макс Алегри направи много промени в състава си, защото във вторник предстои първа 1/2-финална среща за Купата на Италия срещу Интер.

Атаката поведоха Аркадиуш Милик и Мойс Кийн, които се завърнаха съответно след контузия и наказание. Филип Костич седна на пейката, на левия фланг в схема 3-5-2 действа Матия Де Шилио.

Отдясно игра Хуан Куадрадо, а сред резервите бяха още Анхел Ди Мария и Душан Влахович. Титуляр за втори път с "черно-белия" екип в калчото започна Енцо Баренечеа.

Атаката на Верона поведоха Кевин Лазаня и Адолфо Гаич, зад тях действаха Мигел Велосо, Ондрей Дуда и Адриен Тамезе.

Изненадващо първите две голови възможности в мача бяха за гостите. Още във 2-ата минута лошо изчистена топка попадна в краката на Дуда, който стреля без забавяне, но Войчех Шчесни внимаваше и улови.

След четвърт час игра Верона не поведе като по чудо. Фабио Депаоли засече центриране на Кевин Лазаня, но ударът му премина на милиметри встрани от дясната греда.

Първата възможност за Юве дойде чак в 24-тата минута. Тогава Хуан Куадрадо шутира от фаул, но стреля малко над вратата.

В 37-ата минута "бианконерите" получиха фаул малко пред линията на наказателното поле. Последва заучено положение, при което Данило стреля, но в лявата греда. До края на полувремето Куадрадо отправи истински снаряд, но в аут.

В 56-ата минута Юве повече с първия си точен удар в мача. Мануел Локатели с отличен пас изведе Мойс Кийн, който през трима защитници се освободи и с прецизно изпълнение матира вратаря за 1:0!

После в игра за торинци се появиха Анхел Ди Мария и Душан Влахович, които смениха Аркадиуш Милик и Кийн. Малко по-късно Филип Костич зае мястото на Куадрадо, но Верона натисна и в 83-ата минута Филипо Терачано стреля, но Счесни изби.

После Федерико Гати свали с глава към Глейсон Бремер, който от непосредствена близост не уцели вратата. В крайна сметка фрапантният пропуск не се оказа фатален и Юве спечели с 1:0. 

Снимка: БГНЕС

Ювентус – Верона 1:0

Голмайстор: 1:0 Кийн (56)