Защитникът на Ювентус Данило даде своята версия защо Ромелу Лукаку беше изгонен за празнуването на гола си за Интер в полуфинала на Купата на Италия. Белгиецът изравни от дузпа и след радостта при гола получи втори жълт картон от рефера Давиде Маса.

„Беше много просто, Лукаку вкара, той направи жест, за да накара феновете ни да млъкнат и след това е лесно за рефера да му даде жълт картон. Той вече беше с жълт картон и мисля, че това беше правилното решение“, каза Данило.„Момчета, това е Юве-Интер, полуфиналът за Купата на Италия, това не е нормален мач. Емоциите винаги са малко високи, има силно съперничество, мисля, че този тип събития са нормални".

„Винаги казвам, че не можем да си позволим да хабим енергия за това, трябва да се съсредоточим върху това, което не сме направили правилно по време на мача, тъй като има още 90 минути, за да спечелим мястото си на финала.“

Дузпата бе отсъдена за игра с ръка на Глейсон Бремер 20 секунди преди да изтече добавеното време.

„Той знае, че е играл с ръка, млад е и все още трябва да учи много, а ние сме там, за да помогнем на по-младите да израстнат. Печелим и губим като отбор, не беше само Бремер, имаше още неща, които не направихме както трябва. Остават още 90 минути и все още можем да си осигурим класиране на финала.”

Данило е капитан на Ювентус през този сезон и беше попитан дали трябваше да се намеси, преди Куадрадо да предизвика нова кавга при последния съдийски сигнал, тъй като той се караше със Самир Ханданович, преди битката да избухне.

„Куадрадо е на 34 години, почти на 35, така че не е моя отговорност от всички, аз да отида и да дръпна Куадрадо. Той знае, че носи отговорност, ще поговорим за това помежду си в съблекалнята и със сигурност няма да ви дам всичко това тук".