Федералният апелативен съд ще проведе изслушване по скандала с капиталовите печалби на Ювентус в понеделник и нарастващите доклади сочат, че наказанието за точки в Серия А ще бъде 12, а не както бе първоначалното решение – 15.

Бианконерите са обвинени в изкуствено завишаване на трансферните такси, за да увеличат капиталовите печалби и следователно да балансират счетоводните книги. Въпреки че това е техника, която работи само ако другите клубове са съгласни относно оценката, Юве е единственият засегнат клуб, тъй като това по същество е обжалване на предишна присъда, която оневинява много отбори през април 2022 г.

Юве спечели обжалването срещу наказанието от 15 точки миналия месец, но само го изпрати обратно във Федералния апелативен съд на FIGC за нова оценка. Съществените основи на вината бяха потвърдени, така че Старата госпожа ще бъде изправена пред наказание по точки, което е намалено само защото някои от борда на директорите, включително Павел Недвед, бяха освободени от неправомерни действия.

През последните няколко седмици се предполагаше, че това ще бъде девет точки, което първоначално беше поискано от прокурора на FIGC Джузепе Кине.

Вестник „Кориере дело спорт“ обаче твърди днес, че съдът е склонен отново да вдигне летвата до 12 точки, считайки поведението на Юве за рецидив и системно, което заслужава по-голямо наказание.

Това ще изведе Юве от сегашните им 69 точки и второ място до 57 и осмо.