Ювентус е наказан с 10 точки след преразглеждане на казуса от апелативния съд в Италия. Санкцията е с пет точки по-малко, отколкото първоначално бе наказан клуба през януари. Тогава бяха отнети 15 точки от актива на Старата госпожа, но след обжалването от клуба от Торино, казуса бе върнат обратно за ново разглеждане.

Първочално разследването за завишаването умишлено на цени на играчи, за да се балансират счетоводните книги, завърши с препоръка на прокурора Джузепе Кине да бъдат отнети 9 точки от актива на бианконерите. Решението обаче бе изненадващо и бе за 15 точки. Адвокатите на Юве веднага обжалваха и се стигна до нов прецедент - казуса бе върнат за ново разглеждане.

Този път Кине поиска по-рано днес санкция от 11 точки, решението пък сега е под препоръката на прокурора.

Решението сега излиза минути преди сблъсъка на Ювентус с Емполи от 36-ия кръг на Серия А. В момента преди санкцията Юве е втори в класирането с 69 точки, при отнети 10 клуба слиза до 59 пункта и седмото място с еднакъв актив с Рома. Ако хората на Алегри победят Емполи тази вечер ще имат 62 точки след 36 мача. Това ще означава пето място - на 2 точки зад Милан, с който Ювентус играе следващия уикенд. В неделя хората на Алегри се изправят срещу Милан.

Другата голяма разлика при решението днес, е че бившия вицепрезидент на Ювентус Павел Недвед, който бе наказан за 8 месеца, е тотално реабилитиран и наказание за чеха няма.