Мениджърът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че бъдещето му в клуба ще стане ясно едва след края на сезона. Отборът почти сигурно ще завърши кампанията извън местата в Шампионската лига, след като получи 10 точки наказание.

Клубът беше лишен от точки в Серия А във връзка с предишни трансферни сделки, заради което се смъкна до седмо място и има малък шанс да си осигури място в Шампионската лига.

Ювентус също беше елиминиран на полуфиналите на Лига Европа от шесткратния победител Севиля и претърпя поражение с 1:4 от Емполи в понеделник.

"Ще говорим с ръководството на клуба на 5 юни, когато всичко приключи, защото в момента съм концентриран върху предстоящия двубой", каза той на пресконференция преди домакинския мач срещу Милан.

Ювентус има 59 точки два мача преди на сезона края и изостава от четвъртия Милан с пет точки в битката за последното място в Шампионската лига.

"Вече имахме твърде много проблеми през последните месеци", каза той.

Алегри призна, че е сложен въпрос, когато беше попитан за причините за проблемите на тима през този сезон.

"Отговорът на този въпрос за една минута е труден", каза треньорът.

"Мисля, че работихме много здраво и имаме още 10 дни, в които трябва да работим още повече. Трябва да извлечем максимума от ДНК-то на Ювентус. Целта е да влезем в Шампионската лига. Математически не ни остава нищо друго. Все още не се знае какво ще се случи следващата година. Играчите са концентрирани, помолих ги да дадат цялата си енергия в предстоящата среща", завърши Алегри.

Снимка: БГНЕС