Ювентус постигна споразумение с футболните власти в Италия и ще плати глоба от 718 000 евро заради нередностите при плащането на заплатите на футболистите, информира "Ройтерс". Освен това най-успешният италиански клуб ще се откаже от обжалване на съдебните решения по случая.

Споразумението дойде, след като от актива на Ювентус бяха отнети 10 точки заради счетоводството при трансферите на клуба. Няма да бъдат отнемани повече точки на "бианконерите", които този уикенд трябва да приключат първенството с гостуване на Удинезе и да завършат в най-лошия случай на седмо място в Серия А, което ще им даде право на участие в Лигата на конференциите през следващия сезон. 

Първоначално изслушването на клуба бе планирано за 15 юни, но от Ювентус успяха да го преместят за днес, за да бъде преди завършването на сезона в Серия А.

Европейската централа УЕФА ще наложи наказание на Ювентус по казуса и участието на клуба в турнирите на Стария континент през следващия сезон е под сериозна въпросителна, смятат медиите на Апенините./БТА

Снимка: БГНЕС