Ювентус работи усилено за продажба на играчи и се надява да генерира поне 80 милиона евро от напуснали футболисти това лято. Бианконерите са в ранните етапи на трансферния пазар, но са в деликатна финансова позиция, нещо, което беше изострено от неуспеха им да се класират за Шампионската лига след отнемането на 10 точки от актива им. Така клуба остана седми и ще играе в Лигата на Конференциите.

Ювентус вече завърши една продажба това лято, Деян Кулушевски премина в Тотнъм, която им спечели около 30 милиона евро, добра отправна точка за бианконерите. Вестник "Гадзета дело спорт" описва как Ювентус е готов да приветства обратно Уестън Маккени и Денис Закария от техните сделки за заем във Висшата лига, двама играчи, които не са част от проекта в Торино.

Надеждите са да се осигурят поне 40-50 милиона евро от двойката, като Галатасарай вече регистрира интерес към Макени. Нещата са по-трудни с Артър Мело. Престоят на бразилеца под наем в Ливърпул беше помрачен от сериозна контузия и това затруднява намирането на купувач за необходимата цена - около 32-33 милиона евро поради амортизацията.

Като такъв, изходът от заем е най-реалистичен за Артър, като надеждата е поне да вземе част от заплатите си извън счетоводните книги. Други играчи, които Ювентус може да продаде това лято, са Лука Пелегрини, Ханс Николуси-Кавиля, Кони Де Винтер и Андреа Ранокиа.