Ювентус ще трябва да се справи без значителна част от приходите, които обикновено печели чрез участие в европейски турнири, след потвърждението на изключването им от Лигата на конференциите. В четвъртък вечерта беше потвърдено от ръководния орган на европейския футбол, че Юве няма да има право да участва в състезанията на УЕФА за сезон 2023-24 заради финансови нередности.

Бианконерите също бяха ударени с глоба от 10 милиона евро, която може да нарасне до 20 милиона евро, ако определени изисквания за финансов феърплей не бъдат изпълнени през следващите три години. Като се има предвид, че Ювентус също имаше отнети 10 точки в Серия А през сезон 2022-23, те щяха да завършат на трето място с общия си сбор от точки. Вместо това те паднаха на седмо място в таблицата и трябваше да се задоволят с място в Лигата на конференциите.

Сега Юве ще трябва да се справи напълно без европейския футбол през следващия сезон, което означава, че ще трябва да се справи и без значителна част от приходите. Според изчисления, направени от "Гадзета дело спорт" Ювентус е прибрал приблизително 55 милиона евро от участията си в Шампионската лига през 2023-24. Включвайки петте им мача в елиминационните кръгове на Лига Европа, Ювентус спечели общо 65 милиона евро от мачовете си в Европа през миналия сезон.

12-13 милиона евро са приходите от билети, продажби на стоки и допълнителни бонуси от спонсори, което означава, че общият дефицит на Юве без евротурнирите ще е около 80 милиона евро.