Ръководството на Интер е бясно след като стана ясно, че от Ювентус са се свързали с Ромелу Лукаку още през март. Според слуховете бианконерите са стартирали преговори с белгийския нападател много преди да имат право да го правят.  Старата госпожа отрича да е нарушавала правилата, уточнява "Ла гадзета дело спорт".

Четвърта страница от днешния брой на вестника подчертава как се твърди, че са започнали преговори между Юве и адвоката на белгиеца Себастиан Ледуре още през март, после два дни след финала на Шампионската лига през юни, играчът се е съгласил с условията на договора, който му предлагат.

Интер е много разярен от ситуацията и са готови да се борят със случая, дори ако е необходимо да се стигне до съд.  Това може да се наложи, ако Ювентус се е свързал с Лукаку без да получи надлежното разрешение от неговия клуб, нещо, което противоречи на разпоредбите на ФИФА. Нерадзурите също са загрижени, че тези преговори с Ювентус може да са повлияли на представянето на Лукаку във финала на Шампионската лига, където той направи редица пропуски срещу Манчестър Сити.

От Ювентус отричат тези информации и твърдят, че не са започнали преговори с Лукаку до юли, след като той се е върнал в Челси. Те твърдят, че са се обадили на белгийския нападател едва след разрешение от сините, след преговорите с Душан Влахович.

Старата госпожа все още преговаря за възможна сделка за размяна с Челси и тази седмица може да бъде решаващата, за да видим Лукаку да премине към Торино.