Ювентус започна новия сезон в Серия "А" с гръмка победа 3:0 като гост на Удинезе. 

Над всички за "бианконерите" бяха Душан Влахович и Федерико Киеза, който влезе в нова роля - на втори нападател с доста свободни функции по терена. Италианският национал, който една година отсъства заради тежка контузия, се представи превъзходно. 

Именно той откри резултата на "Дачия Арена" само 108 секунди след първия съдийски сигнал. Голът дойде след асистенция на Влахович, а в лагера на "Старата госпожа" са обнадеждени, че Киеза най-накрая ще преоткрие формата си след тежката травма. 

Киеза отпразнува попадението си с високо вдигнат показалец и казвайки многократно: "Първият, първият". Душан пък го призова с: "Не спирай", отбелязва репортерът на DAZN Федерика Зиле, която беше на терена. 

Треньорът Макс Алегри също не скри задоволството си от представянето на Киеза. "Мисля, че той е нападател. Може и да греша, но според мен той е нападател. Той е твърде изолиран, когато играе на фланга, така че се справи добре с партньорството с Влахович. Те се справят добре и мисля, че Киеза може да вкара 14-16 гола този сезон", каза тактикът от Ливорно.

По думите му, италианският национал снощи отново е играл малко повече на фланга, отколкото трябва. Идеята на Алегри е Киеза да има свободна роля и отляво да бъде подпомаган от Андреа Камбиасо, който се завърна от наем от Болоня и изигра силен мач срещу Удинезе.

"Камбиасо е много интелигентен и когато имаш играч като Киеза, който може да бродира във всички зони, Андреа ще знае кога е моментът да покрие фланга или да намери празното пространство. Ако Киеза не играе, ще имаме нужда от по-линеен играч на фланга като Филип Костич", разкри част от идеите си за новия сезон Алегри.

Относно другия нов в Юве - Тимъти Уеа, който зае мястото на напусналия в посока Интер Хуан Куадрадо по десния фланг, Алегри заяви: "Нуждае се от време, за да се адаптира към Серия "А", но съм доволен от представянето му, сменихме го заради удар в глезена". 

Мачът беше исторически за Алегри, защото той постигна победа №250 от пейката на Ювентус в общо 380 мача. Но още е далеч от рекордьора Джовани Трапатони с 319 победи в 596 мача.

"Постигнахме една победа, нека останем здраво стъпили на земята и да не мислим, че изведнъж сме решили всички проблеми", предупреди накрая Алегри.