Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан не вярва халфът на Ювентус Пол Погба съзнателно да е употребил допинг.

"Много съм изненадан. Не мога да си представя, че той го е направил съзнателно. Нямам зялата информация и нещата ще излизат, но толкова неща му се събраха напоследък, че на Пол ще му бъде трудно", каза треньорът пред микрофоните на телевизия TF1. Под негово ръководство Погба има 91 мача и 11 гола за "петлите".

"Не мога да повярвам, доколкото го познавам. Спомням си някои разговори с него по време на КОВИД-19 и ваксините. Но забраненото вещество е налично, освен да изчакаме и контра-експертизата", каза още Дешан.

Погба даде положителен тест за тестостерон на 20 август след мача между Удинезе и Ювентус и бе наказан в понеделник от Италианската агенция за борба с допинга.

"Размених с него съобщения, но ще имам повече време да говорим в следващите дни, за да имам повече информация", добави селекционерът. "Трудно е за него, винаги съм го подкрепял", завърши Дидие Дешан.

Снимка: БГНЕС