Ювентус се качи на второто място в класирането с победа 1:0 над Лече у дома на старта на шестия кръг в Серия А. Бианконерите се върнаха към победите след като през уикенда записаха първото си поражение. Единственият гол в мача вкара Аркадиуш Милик в 57-ата минута.

С този успех Юве събра 13 точки и поне временно е втори в таблицата, на 2 точки зад лидера Интер, който играе със Сасуоло в сряда. За Лече пък поражението е първо за кампанията. Южняците остават в челото с 11 точки.

Ювентус изненадващо загуби през уикенда, като редица от индивидуални грешки на Шченсни и Гати донесоха поражение 2:4 от Сасуоло. Това бе първата загуба на Старата госпожа за сезона. Лече обаче е друго нещо. Джалоросите са един от двата тима без загуба в първите 5 кръга. Те поставиха клубен рекорд от 11 точки за пет мача след победата над Дженоа (1:0) и за първи път в историята си бяха пред Ювентус в класирането, когато двата отбора се сблъскват в Серия А.

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри направи някои промени. На мястото на забилия си куриозен автогол срещу Сасуоло Федерико Гати, започна Даниеле Ругани. Звездата в атаката Душан Влахович седна на пейката за сметка на Аркадиуш Милик. Николо Фаджоли получи позиция в средата на терена.

Юве започна солидно и през първото полувреме бе единственият отбор, който създава положения. Адриен Рабио стреля добре с глава, но Фалконе спаси. Имаше шансове още за Аркадиуш Милик и Федерико Киеза. Именно пред Киеза се откри най-чистото положение за първата част. В 27-ата минута капитана Данило изведе италианския национал в чиста позиция, но диагоналния удар на Киеза мина покрай гредата.

Първият удар в мача за Лече дойде през второто полувреме. Нанесе го с глава защитника Понграчич след центриране от фаул.

Юве стигна до своя пробив в средата на второто полувреме. Центриране на Маккени бе отклонено с глава от Рабио и Аркадиуш Милик от половин метър прати топката в мрежата. Гол №48 за поляка в Серия А в кариерата и първи за сезона.

До края Лече така и не успя да отвърне. На всичкото отгоре гостите останаха с 10 души в добавеното време, когато Каба получи втори жълт картон, след като падна в наказателното поле опитвайки да спечели дузпа. Ювентус пък не създаде нищо повече в предни позиции. Все пак победата прати Старата госпожа над противника в таблицата. За Джалоросите това е първа загуба за сезона.

 

ЮВЕНТУС – ЛЕЧЕ1:0

1:0 Милик 57

Ювентус: Шченсни, Данило, Бремер, Ругани (72 Гати), Макени (86 Уеа), Фаджоли (86 Мирети), Локатели, Рабио, Камбиазо (72 Костич) , Милик (78 Влахович), Киеза

Лече: Фалконе, Венути (63 Жендре), Понграчич, Баскирото, Доргу, Блен (82 Пиколи), Рамадани (70 Каба), Уден (63 Рафиа), Стрефеца (63 Сансоне), Кръстович, Алмквист