Ювентус ще окаже пълна подкрепа на Николо Фаджоли, след като Италианската футболна федерация наложи седеммесечно наказание на футболиста за нарушаване на правилата за залагане на мачове, съобщиха от клуба от Серия А.

Централата обяви наказанието във вторник, преди да потвърди два дни по-късно, че отстраняването му започва на 19 октомври, което означава, че Фаджоли може да се завърне на терена за края на сезона.

Италианската федерация също така съобщи, че Фаджоли ще премине терапия за справяне с хазарта с продължителност най-малко шест месеца и минимум 10 публични срещи за период от пет месеца.

"Клубът получи официалното съобщение на Италианската футболна федерация и потвърждава пълната си подкрепа за Николо Фаджоли относно справянето с този проблем. Ние ще предоставим на футболиста необходимата подкрепа при изпълнението на посочения терапевтичен план и, както е изрично предвидено в споразумението, ще си сътрудничим с Федерацията за насрочване на планираните срещи", се казва в изявление на Ювентус.

От клуба допълниха, че са убедени, че Фаджоли ще се завърне успешно на терена, след като наказанието бъде изтърпяно, с подкрепата на клуба, на съотборниците, на семейството и на професионалистите, които ще му помогнат.

Английският Нюкасъл потвърди в сряда, че полузащитникът Сандро Тонали също е разследван във връзка със залагания на футболни срещи.

Междувременно, от друг италиански клуб Рома заявиха, че медийните публикации за предполагаемото участие на полузащитника Никола Залевски и  на нападателя Стефан Ел Шаарауи в разследвания за залагания са навредили на репутацията на играчите.

"Клубът има пълно доверие на Никола и Стефан, които казват, че нямат нищо общо с този въпрос", се казва в изявление на клуба от Серия А./БТА

Снимка: БГНЕС