Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че отборът му не е сред фаворитите за титлата в Серия А и целта е да завърши в топ 4.

Ювентус победи Милан като гост с 1:0 в среща от деветия кръг на италианския футболен шампионат и се намира на трето място във временното класиране с 20 точки, на две от първия Интер и на една от втория Милан.

Алегри обаче твърди, че тимът му все още не е част от битката за титлата, казвайки, че Наполи, Интер и Милан ще се борят за трофея през настоящия сезон 2023/2024.

Попитан защо смята, че Ювентус не трябва да бъде нареждан сред фаворитите за златните медали, въпреки солидния си състав, специалистът отговори, цитиран от Football Italia: "Основната причина е, че Ювентус завърши трети пред миналия сезон. Наполи е шампионът, така че те са фаворити, а Интер има силен отбор."

"В Ювентус следваме насоките на клуба. Имаме много млади играчи. Отборът има голямо бъдеще пред себе си, но ни трябва търпение. Трябва да приключим в топ 4, за да играем в Шампионската лига през следващия сезон", коментира още Масимилиано Алегри.

Тимът на Ювентус записа шест мача без да допусне гол в Серия А от началото на сезона, а в следващия кръг на 28 октомври ще бъде домакин на Верона. Футболистите, водени от Алегри, отбелязаха 15 гола в 9 срещи от първенството до момента и допуснаха само 6.

Снимка: БГНЕС