Треьнорът на Ювентус Масимилиано Алегри похвали своя отбор след инфарктната победа с 1:0 над Верона снощи. Гол в 97-ата минута на Андреа Камбиазо донесе успеха на Старата госпожа, която се качи на първото място в таблицата на Серия А за първи път от 2020 г. Алегри се пошегува с изключителния късмет на Мойс Кийн, на когото бяха отменени два гола с намесата на ВАР.

"Футболът е смъртоносен, отне ни 97 минути, за да спечелим мача, а след това вкарахме гол, след като топката се удари в гредата и излезе", каза Алегри. "Отборът заслужаваше тази победа и игра организирано, това беше най-важното. Доволен съм от търпението на тима и увереността. В 97-ата минута Шчесни подаде на Мирети, след това на Гати, стигна се до удара с глава на Милик и добавката на Камбиазо. Момчетата запазиха спокойствие дори и в този късен момент и това беше от решаващо значение след доброто цялостно представяне".

Кийн разбираемо беше бесен след два отменени гола и продължаваше да пита "защо", когато беше заменен от Федерико Киеза. "Той не заслужаваше да излезе, но когато два гола са отменени, си помислих, че това наистина не е неговата вечер, че трябва да го сменя. Кийн е играч, който се е подобрил много, променил се е физически и психически. Това просто не беше неговия ден".

"Кийн се подобри много през последната година и работи много усърдно в тренировките. Имам слабост към Кенан Йълдъз, който тази вечер, когато влезе, беше толкова бърз, че беше близо до гола. Когато виждам играчи, които правят такива включвания, обичам това, защото те са рядкост. Ювентус разполага с отбор от истински професионалисти, които разбират слабите си места и искат да работят за подобряването им. Има още много други, които са под наем в други огбори, така че академията и клубът работят наистина добре през последните 10 години, за да разузнават и развиват тези играчи".

Победата прати Юве на върха в таблицата за първи път от повече от три години, поне за няколко часа, преди мачовете Интер - Рома и Наполи - Милан днес.

"Трябва да гледаме таблицата, защото гледаме колко далеч сме от петото място. Мисля, че от всички играчи на терена днес само трима са били на върха на класирането преди. Да кажем, че всичко в живота е желано. Желанието да завършим в четворката е важно, желанието да работим усърдно всеки ден в тренировките е важно, желанието за победа над Верона е важно. След всичко това ще видим къде се намираме".