Пресата в Италия твърди, че Италианската комисия за дружествата и борсите е открила някои проблеми във финансовите отчети на Ювентус за 2022 г. В доклад на "Кориере дело спорт" се описва подробно как комисията е открила някои "критични проблеми" по отношение на финансовите отчети от 30 юни 2022 г. и 31 декември 2022 г., за които се твърди, че може да не отговарят на международните счетоводни стандарти.

От Ювентус подчертаха увереността си, че всичко е извършено правилно и че ще продължат да си сътрудничат с властите, убедени, че законът и правилата са спазени. През миналия сезон Старата госпожа беше разтърсена от различни проблеми извън терена, заради които предишният им управителен съвет и президентът Андреа Аниели получиха забрани от комисията за проблеми с капиталовите печалби и станалите известни "маневри със заплатите". Кулминацията на тези проблеми беше отнемането на точки и споразумението с УЕФА за пропускане на европейските състезания през този сезон.

В резултат на проблемите извън терена Ювентус проведе тих летен трансферен прозорец и сега отчаяно се стреми да се класира в топ 4 този сезон, като трябва да се класира за Шампионската лига, за да продължи да развива новия проект.