Френският футболист на Ювентус Пол Погба вероятно ще бъде наказан за 2 години извън терените, съобщава италианският авторитетен вестник "Гадзета дело Спорт". Халфът даде пополижителна проба за тестостерон, като рискуваше до 4 години наказание, но може да сключи споразумение с властите в Италия, че ще съдейства, което може да намали санкцията му.

30-годишният Погба е с временно спрени права от 11 септември, докато бъде определено окончателното му наказание. Според "Гадзета дело Спорт" неговият случай ще се гледа от Спортния арбитражен съд в Лозана, но той зависи изключително много от властите в Италия. Наблюдаващият прокурор трябва да отвори процедура за наказанието му в десетдневен срок, като след това Пол Погба ще има 20 дни на разположение, за да сключи споразумение с прокуратурата за по-лека санкция. Това наказание трябва да бъде потвърдено и от Международнта антидопингова агенция, за да не може да бъде оспорено пред Арбитражния съд в Лозана.

Откакто правата му са спрени, Погба има право само на заплата от 42 500 евро годишно или 3500 евро на месец, което е минимумът според конвенцията на италианските професионални състезатели.