Ултрасите на Фиорентина обявиха, че ще бойкотират мача срещу Ювентус, след като искането за отлагане на срещата беше отхвърлено. "Ние сме единствените, които активно помагат на засегнатите от наводненията", обявиха запалянковците. Мачът е днес от 21,45 ч. на "Артемио Франки" във Флоренция.

Около срещата все още има известни съмнения, тъй като Тоскана бе най-силно засегната от силните наводнения в Италия, при които загинаха най-малко седем души, един човек е в неизвестност, а стотици семейства бяха принудени да напуснат домовете си. Тази вечер се очакват още дъждове в рамките на бурята "Киаран", което може да направи условията още по-трудни.

Въпреки това местните власти дори не са взели под внимание искането на феновете за отлагане, което вбеси групата "Curva Fiesole" на ултрасите на Фиорентина. "Изправени пред решението да продължим и да играем този мач, Curva Fiesole няма да бъде на трибуните", гласи тяхното изявление. "Няма какво да празнуваме. Изпращането на сигнал срещу тази несправедливост е нещо, което идва от сърцето, но и от главите ни. Днес бяхме в района на Кампи и той беше напълно изоставен от институциите на държавата. Действаме активно на този фронт, защото сега това е наш приоритет, а утре отново ще бъдем в калта".

"Повтаряме: ние сме единствените, които активно помагат на засегнатите от наводненията. Не сме видели никакъв знак от страна на властите. Затова питаме какъв е смисълът да се използват стотици мъже за охрана на футболен мач, докато има население, което оплаква своите загинали и все още се бори с тежките условия".

Ултрасите на Фиорентина вече работят за събиране на дарения от храна и вода, както и на материали, които могат да им помогнат да почистят калта от домовете, предприятията и улиците.