Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е доволен от набраната инерция от неговия отбор и добрите резултати в калчото този сезон. Юве победи Монца с 2:1 като гост и оглави временно класирането в Серия А.

"Това е важна победа, защото дойде срещу силен отбор, който играе добре", каза Алегри пред DAZN.

"Знаем възможностите си и ще работим да се подобряваме. Хубаво е, че контузените се завръщат. Данило се завърна, а Алекс Сандро изигра отличен мач, надяваме се, че Локатели скоро ще спре да изпитва болка.

"Не можем да спрем. Напротив, трябва да продължим седмица след седмица, за да останем възможно най-близо до върха на таблицата“, каза Алегри.

Душан Влахович пропусна дузпа през първото полувреме и това беше третата му грешка от бялата точка в последните пет опита. Алегри загатна, че може да има смяна при следващия изпълнител на дузпа.

"Ще видим. Ако играч пропусне дузпа, това не означава, че не трябва да я бие отново. Душан изигра добър мач, остана концентриран, което е най-важното. За останалото ще видим. Технически той игра много добре", каза още Алегри.

Ювентус никога не беше вкарвал гол срещу Монца в Серия А, претърпявайки две загуби от два мача през миналия сезон.

"Това са три важни точки, беше важно да спечелим днес срещу клуб, който дори не ни позволи да отбележим миналия сезон, спечелвайки два мача от два в Серия А“, каза Алегри./БТА

Снимка: БГНЕС