Ювентус постигна трудна победа с 2:1 като гост на Фрозиноне в мач от 17-ия кръг на Серия "А".

Успехът за "бианконерите" донесе Душан Влахович в края на срещата. Преди това домакините бяха изравнили чрез Хайме Баес, а още в началото на мача Кенан Йълдъз откри резултата.

С дебютния си гол в Серия "А", турският национал влезе и в историята на рекордьора по титли на Ботуша. Йълдъз стана най-младият чуждестранен голмайстор за Юве в калчото – 18 години и 233 дни.

С успеха торинци събраха 40 точки и имат точка по-малко Интер, който днес приема Лече. Фрозиноне се намира на 14-та позиция с 19 пункта. В следващия кръг Ювентус е домакин на Рома – на 30 декември, ден по-рано "Канарчетата" гостуват на Лацио.


В атаката на Юве започнаха Аркадиуш Милик и 18-годишния талант Кенан Ялдъз, за когото това беше дебют като титуляр в Серия "А". Турският национал получи шанс заради контузиите на Федерико Киеза и Мойс Кийн, но в течение на мача доказа, че е новата перла на "Старата госпожа".

В състава на Фрозиноне имаше трима футболисти, които играят в отбора под наем именно от "бианконерите". Това бяха Енцо Беренечеа, Кайо Жорже и Матиас Соуле, който прави фурор в състава на "Канарчетата" и има 6 гола и 1 асистенция в 14 срещи през сезона в калчото. 

Първото полувреме на стадион "Бенито Стирпе" очаквано не предложи грандиозен спектакъл. През този сезон това се случва изключително рядко в мачовете на Юве заради тактиката на Макс Алегри, който залага на прагматичен футбол.

Но този избор му носи успех до момента, така беше и за първите 45 минути днес. За това време Фрозиноне така и не създаде реална опасност пред Войсчех Счесни, освен няколко остри центрирания, с които опитната защита на гостите се справи.

На другата врата също не стана кой знае какво, но беше по-интересно, особено в 12-ата минута. Тогава Кенан Йълдъз навърза трима футболисти на Фрозиноне и завърши превъзходния си индивидуален рейд с удар в долния ляв ъгъл, с който матира вратаря Стефано Турати – 1:0!

До края на полувремето Филип Костич можеше да сложи точка на спора, но първо вратарят спаси удара му, а после от непосредствена близост отправи изключително неточен удар, след като беше изведен отлично от Йълдъз.

В 52-ата минута Фрозиноне изравни. Иларио Монтериси с чудесен пас изведе Хайме Баес, който завъртя топката в долния ляв ъгъл в марков стил за 1:1! В 63-ата минута Юве отново можеше да поведе, но резервата Душан Влахович от чиста позиция стреля в средата на вратата и Турати спаси.

В 72-ата минута току-що появилият се в игра Абду Харуи можеше да направи пълен обрат със страхотно изпълнение, но Войсчех Счесни изби с ръба на пръстите си. Четвърт час преди края Уестън Маккени със зрелищно воле нацели горната греда, но в 81-ата минута Юве стигна до успеха.

Маккени центрира от десния фланг, Влахович скочи най-високо и с чудесно изпълнение оформи крайния резултат. До края гол на Влахович беше отменен за засада. 

Фрозиноне – Ювентус 1:2 

Голмайстори: 0:1 Йълдъз (12), 1:1 Баес (52), 1:2 Влахович (81)   

Фрозиноне: Турати, Монтеризи, Романьоли, Лусуарди, Лирола (30-Баес, 79-Квернадзе), Гели, Баренечеа, Брешианини, Гаритано (69-Харуи), Соуле, Кайо Жорже (69-Шедира)

Ювентус: Счесни, Алекс Сандро (27-Гати), Бремер, Данило, Камбиазо (69-Уеа), Маккени, Локатели (55-Кавилия), Рабио, Костич (54-Илинг), Йълдъз (54-Влахович), Милик

Снимка: БГНЕС