Милан се издъни при визитата си на последния в Серия А Салернитана в среща от 17-ия кръг на Серия А. „Росонерите“ се докопаха до 2:2 срещу водения от бившия им нападател Филипо Индзаги тим едва в 90-ата минута на мача.

Фикайо Томори откри резултата за гостите в 17-ата минута, но след това „водните кончета“ стигнаха до обрат след попадения на Федерико Фасио в 42-ата минута и Антонио Кандрева в 63-ата минута. Точно в края на редовното време Лука Йович спаси точката за Милан и седемкратния европейски клубен шампион от пълен резил.

Хората на Стефано Пиоли имаха териториално превъзходство през по-голямата част от двубоя на стадио „Ареки“ в Салерно. Домакините обаче играха много храбро и едва не шокираха „Дявола“.

Така Милан е трети с 33 точки, с 8 по-малко от лидера Интер. Салернитана е последен с 9 пункта.

Първата по-добра възможност в срещата се откри пред Слернитана. В 6-ата минута Булайе Диа стреля по тревата, но Майк Менян демонстрира високата си класа.

„Росонерите“ откриха резултата в 17-ата минута. Попадението заби Фикайо Томори. Английският защитник матира Беноа Костил с глава след перфектна асистенция на Рафа Леао.

Стражът на домакините не позволи да се стигне до удвояване на преднината на гостите в 27-ата минута. Тогава той отчая Тео Ернандес.  

Домакините обаче не се примириха със случващото се на терена. Антонио Кандрева в 32-ата минута проби мощно, след което шутира от дъгата на пеналта, но над вратата на Менян.

Все пак напористата игра на „водните кончета“ се увенча с успех. В 42-ата минута се стигна до изравняване. Кандрева центрира от корнер, а Федерико Фасио с глава порази целта – 1:1.

След антракта двубоят продължи двуостро. След час игра Костил отрази шут на Рубен Лофтъс-Чийк.

Домакините осъществиха шокиращ пълен обрат в 63-ата минута. Антонио Кандрева препарира Менян със страхотен удар от около 25 метра за 2:1, след като безпомощният френския голкийпър на гранда от Милано само изгледа как кълбото се оплете в мрежата му.

Само 5 минути по-късно кошмарът една не стана още по-голям. Леговски би, но със сетни усилия Менян спаси.

До края Милан се хвърли в атака в опит поне да изравни. Костил отрази удар с глава на Оливие Жиру в 83-ата минута.

Натискът на „росонерите“ в крайна сметка им донесе драматична точка. Точно в 90-ата минута резервата Лука Йович вкара за 2:2. Сръбският нападател засече от воле пас на Жиру с глава и поне Милан не си тръгна от Салерно със съвсем празни ръце. Проблемът обаче е, че грандът от Милано не познава вкуса на успеха в четвърто поредно гостуване в Серия А.

Салернитана- Милан 2:2

Голмайстори: 0:1- Фикайо Томори (17),1:1 - Федерико Фасио (42), 2:1- Антонио Кандрева (63), 2:2 - Лука Йович (90)

Салернитана: Костил, Мацоки, Фасио, Пирола, Брадарич, Леговски, Кулибали, Кастанос, Кандрева, Диа, Лум Чауна

Милан: Менян, Калабрия, Томори, Кяер, Ернандес, Бенасер, Райндерс, Лофтъс-Чийк, Пулишич, Леао, Жиру