Ювентус се саморазправи със Салернитана на осминафиналите за Купата на Италия. Старата госпожа разби съперника 6:1 у дома и се класира за четвъртфиналите. Това е първият мач, в който Юве вкарва поне 6 гола, откакто победи 7:0 Сасуоло през февруари 2018 г. С успеха за 16-и пореден път бианконерите си осигуриха място на четвъртфинал за Купата на Италия.

Салернитана, която е на последното място в Серия А, не успя да пробие до последните 8 за първи път в историята си. И двата отбора направиха редица промени от последните шампионатни мачове.

Още в 59-ата секунда Морските кончета поведоха. Гати реши да подава в наказателното си поле и изведе чудесно Иквуемеси, който овладя на гърди и от 5 метра прати топката в ъгъла на Перин - 0:1.

Юве обаче бързо реагира. След 10 минути резултата вече бе равен. Киеза центрира, Камбиазо свали топката с глава и Мирети я заби в ъгъла. До почивката обрата бе оформен. Този път самия Камбиазо се разписа, след корнер и отклонена с глава топка от Данило.

След почивката Салернитана напълно рухна. Ругани направи 3:1 като се разписа с добавка от упор. Брон си вкара автогол в 75-ата минута за 4:1, а после дойде време и на резервите на Юве. Кенан Йълдъз се разходи из защитата  и вкара чудесен гол за 5:1. Неговото второ попадение за Ювентус. В добавеното време Тимъти Уеа, който също влезе от пейката оформи крайното 6:1 с мощен шут от дистанция.

Лошото за Салернитана е, че и през уикенда ще трябва да играе с Юве, но за първенството. Мачът обаче е на "Ареки" в Салерно.