Ювентус постигна драматичен обрат с 2:1 при гостуването си на Салернитана в мач от 19-ия кръг на Серия "А".

В герой за "бианконерите" се превърна Душан Влахович, който донесе успеха с гол в 91-ата минута. Преломният момент в срещата беше червения картон на Джулио Маджоре от домакините. Той дойде при резултат 1:0 за "Морските кончета" и след това гостите стигнаха до обрата.

С победата Юве събра 46 точки и отново изостава на 2 точки зад лидера Интер. Салернината остава с 12 пункта и е на последната 20-та позиция. 


Макс Алегри направи цели осем промени в титулярния състав от мача между двата отбора отпреди дни. Тогава Юве спечели у дома с разгромното 6:1 за Купата на Италия и тогава тактикът от Ливорно логично беше предприел повече ротации.

Сега част от титулярите се завърнаха в игра от 1-ата минута. На вратата застана Войсчех Счесни, в отбрана действа Глейсон Бремер. Халфовата линия беше обновена с Тимъти Уеа, Уестън Макенни, Ханс Николуси Кавилия и Филип Костич. 

В атака действаха Душан Влахович и новата перла на "Старата госпожа" Кенан Йълдъз, който зае мястото на получилия лека контузия Федерико Киеза. И домакините бяха подредени в 3-5-2 с Лум Чауна и Сими Нванкво в атака. 

Първият точен удар беше за домакините. Жуниор Самбия стреля, но Войсчех Счесни сигурно улови. После Уестън Маккени засече с глава, но Беноа Костил беше на мястото си и отрази. Впоследствие беше отсъден и фаул в атака на американския национал.

В 39-ата минута домакините поведоха. Всичко започна с дълъг пас по конец и атаката завърши с превъзходен гол на Джулио Маджоре. Той овладя топката и с неспасяемо изпълнение в левия ъгъл матира Счесни за 1:0!  

Малко след подновяването на играта Маккени засече отлично с глава и насочи топката към далечната греда, но тя излезе в аут. В 53-ата минута Салернитана остана с 10 човека на терена, след като голмайсторът Маджоре беше изгонен за втори жълт картон.

В 65-ата минута Юве изравни с втория си точен удар в мача и общо 11-ти. Душан Влахович не успя да овладее в наказателното поле и топката попадна в резервата Самюел Айлинг-Джуниър. И младият англичанин с бомбено изпълнение вкара за 1:1!

Домакините не се стреснаха и Домагой Брадарич и Сими Нванкво имаха добри шансове отново да дадат преднина на "Морските кончета", но не се възползваха пред открилите им се възможности.

Така се стигна до 91-ата минута, когато Юве спечели. Данило отне топката и центрира перфектно в наказателното поле и там Влахович засече с глава за крайното 2:1!
 
Салернитана – Ювентус 1:2

Голмайстори: 1:0 Маджоре (39), 1:1 Айлинг (65), 1:2 Влахович (90+1)

Салернитана: Костил, Данилюк, Фасио, Гьомбер, Самбия (89-Мартегани), Маджоре, Леговски, Кандрева, Брадарич, Чауна (57-Брон), Сими (77-Иквуемеси)
Треньор: Филипо Индзаги

Ювентус: Счесни, Гати (46-Ругани), Бремер, Данило, Уеа (81-Нонге), Маккени, Кавилия (59-Милик), Рабио, Костич (46-Айлинг), Влахович, Йълдъз (68-Мирети)
Треньор: Макс Алегри

Стадион: "Ареки"
Съдия: Марко Гуида