Милан победи с 3:0 Емпали като гост в мач от 19-ия кръг на Серия А. Рубен Лофтъс-Чийк, Оливие Жиру и Шака Траоре се разписаха за "росонерите", които се утвърдиха на третото място във временното класиране, доближавайки се 4 точки зад втория Ювентус, който обаче е с мач по-малко. Домакините пък останаха на 19-а позиция, като са на 2 точки от 17-ия Каляри.

Милан започна по-акстивно и логично поведе в резултата в 11-ата минута. Рафаел Леао проби отлично по левия фланг и намери с отличен пас в наказателното поле непокрития Лофтъс-Чийк, който прати топката в долния ляв ъгъл на Каприле – 0:1.

В 29-ата минута Лофтъс-Чийк направи задна ножица, при която Малех протегна ръката си, за да спре топката. След преглед с ВАР главният съдия Федерико Ла Пена даде дузпа за гостите. Зад топката застана Жиру, който прати с мощен удар и рикошет в напречната греда удвои резултата.

Малко след това 18-годишният Алехандро Хименес, който е преотстъпен от Реал (Мадрид), направи шампионатния си дебют за Милан, заменяйки контузилия се Алесандро Флоренци.

Втората част започна с шут на Томазо Балданци, който беше уловен от Менян. Това бе и първи точен удар за домакините в мача. В 62-ата минута Тео Ернандес засече топката с глава, но вратарят Каприиле спаси, а малко след това пропуск направи и Леао. Пет минути по-късно Емполи пропусна добър шанс да намали изоставането си, когато Камбиаги не се възползва от добра позиция да порази вратата на Менян.

Тимът на Стефано Пиоли сложи точка на спора в 88-ата минута. Пулишич организира контраатака и подаде топката на резервата Траоре. Котдеивоарецът стреля и отбеляза дебютното си попадение в първенството, с което оформи крайния резултат.

 

Емполи - Милан  0:3

Голмайстори: 0:1 Лофтъс-Чийк (11), 0:2 Жиру (31-д), 0:3 Траоре (88)

Емполи: Елиа Каприле, Тайрон Ебуеи, Ардиан Исмаили, Себастиан Валукевич, Себастиано Лупето, Алберто Граси, Юсеф Малех, Емануел Гиаси, Томазо Балданци, Николо Камбиаги, Франческо Капуто

Милан: Майк Менян, Алесандро Флоренци, Тео Ернандес, Симон Кяер, Давиде Калабрия, Тижани Райндерс, Ясин Адли, Рубен Лофтъс-Чийк, Рафаел Леао,  Оливие Жиру, Кристиан Пулишич