Във втори пореден домакински мач в Серия "А" Ювентус допусна грешна стъпка срещу отбор, борещ се за спасение и на практика поднесе Скудетото на Интер на тепсия.

В среща от 24-ия кръг на калчото Удинезе изненадващо спечели в дома на "Старата госпожа" с 1:0 с гол на Лаутаро Джанети в 25-ата минута и така "бианконерите" записаха трети пореден двубой без успех след 1:1 с Емполи и 0:1 от Интер в Милано в Дерби д‘Италия.

Юве изигра доста слаб мач и регистрира трето поражение в първенството. В класирането хората на Макс Алегри остават 2-ри, но вече само с точка повече от Милан. Интер има преднина от 7 пункта пред торинци и мач по-малко. "Фриулите" събраха 22 т. и вече са на 3 т. от опасната зона. 

В следващия кръг Ювентус гостува на Верона, докато Удинезе приема Каляри. 


Мачът започна с атаки и към двете врати, но интересните положения липсваха. Отборите изпълниха общо 5 корнера – 2 за домакините и 3 за гостите, но не се възползваха от статичните положения. 

Но това се промени в средата на полувремето, когато Удинезе изненадващо откри резултата. Лазар Самарджич центрира от фаул, Алекс Сандро не изчисти добре и подаде към Лаутаро Джанети във вратарското поле. И взетият през януари от Велес Сарсфийлд 30-годишен халф от непосредствена близост вкара първия си гол в калчото едва във втория мач – 1:0!

Юве се втурна в атака и хубав пробив на Андреа Камбиазо завърши с отлично подаване точно пред голлинията, но Аркадиуш Милик не успя да засече пред опразнената врата.

После удар на Адриен Рабио беше избит от Мадукс Окойе, а в 40-ата минута Флориан Тувин можеше да удвои преднината на Удинезе. Той стреля от фаул от отлична позиция, но не уцели вратата. До края на полувремето Милик засече мощно с глава, но отново Окойе изби.

След почивката Юве натисна и поиска дузпа за игра с ръка, но такава не беше отсъдена. След час игра Милик вкара след корнер, но голът беше отменен, защото при изпълнението на ъгловия удар, топката излезе в аут. 

После Макс Алегри взе мерки и смени Тимъти Уеа с голямата надежда на торинци Кенан Йълдъз. Но и този ход не раздвижи играта на Юве в атака и Федерико Киеза пробва шут от трудна позиция, който излезе в аут.

В 81-ата минута Йълдъз можеше да изравни, но малко не му достигна да направи добавка след отлично центриране на Камбиазо и вратарят улови. В 84-ата минута Алегри пусна в игра дебютантът Леонардо Чери на мястото на Камбиазо, но и 20-годишният нападател не успя да помогне за предотвратяване на загубата. 

Ювентус – Удинезе 0:1

Голмайстор: 0:1 Джанети (25)