Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро намекна, че може да се върне в клуба. Той говори и за бъдещето на треньора Масимилиано Алегри, като похвали много наставника. Бившият италиански нападател анализира последните мачове на Ювентус по време на шоуто след мача на Sky Sport Italia в неделя вечер.

Ювентус спечели само две точки в последните четири мача от Серия А, така че треньорът Алегри е изправен пред критики от някои привърженици на бианконерите. Старата госпожа не планира да го уволни сега, но бъдещето му на "Алианц Стейдиъм" остава несигурно, въпреки че договорът му изтича през юни 2025 г.

„Миналата година Алегри не беше просто добър; той беше отличен. Той беше герой в създаването на среда, която помогна на Ювентус да се класира за Шампионската лига въпреки всичко, което се случи“, каза Дел Пиеро. „Той има някои заслуги и този сезон, като лансирането на Кенан Йълдъз и други млади играчи. Разбира се, сега ситуацията не е идеална, така че Алегри има своите отговорности, както всички останали, членове на персонала и футболисти.

„Има ситуации, които се развиват с времето. Когато играеш за Ювентус, трябва да се подобряваш. Не можеш да бъдеш на същото ниво, както когато пристигнеш".

Въпреки това, попитан дали Алегри ще остане или ще напусне след края на сезона, Дел Пиеро отговори загадъчно: „Ако един ден ми бъде позволено да реша, мога да ви кажа нещо; засега не мога да кажа дали ще остане или ще напусне“, каза той.

Дел Пиеро има най-много мачове и голове за Ювентус. Той вкара 290 гола в 705 мача с бианконерите, където игра от 1993 до 2012 г.