С гол на Даниеле Ругани в 95-ата минута Ювентус постигна драматична победа с 3:2 над Фрозиноне в мач от 26-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.

Две попадения заби и Душан Влахович. Така сръбският стрелец затвърди отличната форма, в която се намира, но "бианконерите" отново не впечатлиха с играта си. Те все пак прекъснаха негативната си серия от четири поредни срещи без успех в калчото. 

Така Юве регистрира пети пореден мач без успех в калчото, но остава на 2-ро място с 55 точки. Милан имат 52 т. и мач по-малко – домакинство на Аталанта довечера. Фрозиноне събра 24 пункта и заема 15-та позиция.

В следващия кръг Юве гостува на Наполи, докато Фрозиноне приема Лече.


Мачът започна шеметно за Юве и още в 3-ата минута Душан Влахович откри резултата. Уестън Маккени овладя пас по отличен начин и пусна топката в наказателното поле. Там сръбският стрелец с едно докосване я отклони към далечния ъгъл и откри резултата – 1:0!

И всички тифози на "черно-белите" очакваха да се повтори разгромът с 4:0 над Фрозиноне за Купата от средата на януари, но бързо бяха шокирани. В 14-ата минута Надир Дзортеа намери Уалид Шедира, който с брилятно изпълнение с глава вкара за 1:1!

В 27-ата минута Фрозиноне направи пълен обрат, след като Марко Брешанини  се измъкна през центъра на защитата и с перфектен удар под напречната греда вкара за 2:1!

Очаквано Юве веднага се хвърли в атаки и след малко повече от половин час игра изравни. Асистенцията отново беше на Маккени, голът отново на Влахович. Американският национал намери нападателя, който с удар от движение в долния ляв ъгъл направи 2:2!

След почивката Юве натисна, но Влахович, Даниеле Ругани и Федерико Киеза не успяха да оползотворят открилите им се шансове. В 74-ата минута Влахович засече със странична ножица, но милиметри го разделиха от хеттрика. Повторенията показаха, че голмайсторът се е намирал и в засада.

После Мануел Локатели стреля от дистанция, но право в ръцете на вратаря. Така се стигна до 95-ата минута, когато Ругани вкара от малък ъгъл след корнер и донесе драматичната победата на Юве.  

Ювентус – Фрозиноне 3:2

Голмайстори: 1:0 Влахович (3), 1:1 Шедира (14), 1:2 Брешанини (27), 2:2 Влахович (32), 3:2 Ругани (95)