Само два гола от нападатели различни от Душан Влахович за цялата 2024 г. Това е равносметката на нападението на Юве след поражението с 0:1 от Лацио в събота вечерта. И двата отбелязани от Федерико Киеза. Единственият, който отправи удар за Ювентус при поражението на "Олимпико". Така че Старата госпожа се превърна в "Няма Влахович, няма парти".

За щастие на бианконерите сърбинът се завръща тази вечер срещу Лацио. Влахович има 15 гола този сезон, повече от два пъти повече от Киеза (7). Срещу Орлите липсваше и контузеният Арек Милик, който няма да се завърне дори за Купата, а треньорът отново пусна в игра Мойс Кийн след почти петмесечна пауза.

Но дори и при наличието на Душан, остава фактът, че с 44 гола Ювентус има най-лошата си атака през последните 25 години в първенството. Трябва да се върнете назад до 1998-99 г., за да намерите тим на Юве, който се е справил по-зле след 30 мача (но имаше 6 точки повече). Йълдъз през 2024 г. е вкарал само за Купата на Италия, а Кийн, с нула гола през сезона, е в суша от една година.

Без да разглеждаме Интер, който съществува в своя отделна вселена (71 гола), Милан, който е пред бианконерите в класирането, е вкарал 13 гола повече и дори Рома и Аталанта, които са зад Юве, имат по-добра атака. Не е случайно, че последната победа на Ювентус (срещу Фрозиноне) съвпада с последния гол на Влахович (две попадения). Без Душан няма парти, но само той не може да реши всички проблеми. Необходим е приносът и на останалите, особено в тази финална част на сезона, която ще бъде деликатна за Старата госпожа. Киеза, Кийн, Милик и Йълдъз заедно са вкарали 11 пъти в Серия А.