Полузащитникът на Ювентус Мануел Локатели призна, че тимът играе грозно в някои мачове и потвърди, че целта през настоящия сезон е класиране за Шампионската лига.

Ювентус записа домакински успех с 1:0 срещу Фиорентина в неделя вечер в мач от Серия А, но владееше само 25 процента от притежанието на топката и трудно организираше голови възможности през второто полувреме.

Локатели бе попитан за дефанзивния подход на отбора и настоя, че старши треньорът Масимилиано Алегри не е давал такива указания на почивката след първото полувреме.

"Не сме го решавали в съблекалнята. Искахме да играе както през първите 45 минути, но не успяхме, защото Фиорентина не ни позволи. Имахме трудности, но най-важна е победата както за временното класиране, така и за морала на отбора", коментира футболистът пред телевизия Sky Sport Italia.

"Трябва да се погледнем в очите и сме наясно, че някои мачове бяха наистина грозни. Винаги сме били задружни, но трябва са сме честни пред себе си. Истинското предизвикателство сме ние самите и трябва да положим максимални усилия, за да се класираме за финала в турнира за Купата на Италия и за участие в Шампионската лига",заяви още Локатели.

"Разбира се, че има място за напредък. Трябва да задържаме повече топката. Стоим прекалено защитно в някои срещи и това определено може да се подобри. В крайна сметка дори при лош сезон като миналия, ние постигнахме резултати. Този сезон искаме да спечелим трофей", завърши Мануел Локатели.

Ювентус участва на полуфиналите за Купата на Италия, където има за съперник Лацио, а в шампионата заема трето място към момента.