Рома и Ювентус направиха редица пропуски и завършиха 1:1 в дербито на 35-и кръг от Серия А. Това е четвърто поредно равенство в първенството за бианконерите, които обаче запазиха третото място в таблицата с 66 точки - с 6 повече от петия Рома. Вълците обаче може да изпуснат място в петицата и участие в Шампионската лига, защото имат само 3 точки повече от Аталанта, който е с 2 мача по-малко.

Паоло Дибала бе възстановен, за да започне за Рома срещу бившия си клуб, а за Юве тандема в атака бе Киеза - Влахович. Още в началото сърбина пропусна от чиста позиция да открие за Юве. Последва попадение на сметката на Рома. В 15-ата минута Балданци проби до аутлинията и върна към Дибала, ударът на аржентинеца бе блокиран, но той върна топката към Пелегрини. Той стреля, но Гати спря топката на голлинията. Това се оказа обаче подарък за Лукаку, който с добавка откри за 1:0.

Юве обаче реагира и натисна. Бианконерите стигнаха до изравнителния гол още преди почивката. Киеза центрира добре отдясно и Бремер надскочи всички, за да засече топката в мрежата за 1:1. Дибала не започна второто полувреме, явно след пореден проблем за аржентинеца.

След паузата Юве удари гредата, чрез Киеза. Неговият удар от дистанция срещна страничния стълб, разходи се по голлинията и излезе в аут. Рома направи пропуски чрез Пелегрини и Кристенсен. Имаше пропуски още на влезлите от пейката Мойс Кийн за Юве и Тами Ейбрахам за Рома. Гол обаче така и не падна и двата тима си разделиха по точка.