Защитникът на Ювентус Данило е сериозно застрашен да пропусне финала на Купата на Италия срещу Аталанта, след като получи контузия. Бианконерите завършиха 1:1 срещу Рома на "Олимпико" в неделя, което е поредният разочароващ резултат за Масимилиано Алегри и неговите играчи. Старата госпожа вече е спечелила само два от последните си 14 сблъсъка в Серия А. Торинци обаче остават трети в класирането с 66 точки, на 6 пред петия Рома.

Ювентус има шанс да вземе първа купа за последните 3 години, по-късно този месец, когато на 15 май ще се изправи срещу Аталанта във финала на Купата на Италия. Бианконерите за последен път вдигнаха трофея през кампанията 2020-21 г., когато победиха отбора на Джан Пиеро Гасперини на финала. Ювентус потвърди днес, че Данило е преминал кръг от медицински тестове след равенството с Рома, които са потвърдили наличието на увреждане на подколянното му сухожилие - проблем, който ще го принуди да пропусне предстоящия мач със Салернитана.

Сега Ювентус работи, за да могат да осигурят капитана на тима да е на линия за финала с Аталанта, който е най-важният им мач през кампанията. Има обаче сериозна опасност Данило да не е готов да играе до тогава.