Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро се завърна в Торино заедно с други обучаващи се за треньори с лиценз УЕФА Про. Пинтурикио бе в Торино, за да наблюдава тренировка на "бианконерите" и да присъства на тренировка на Масимилиано Алегри и някои от неговите служители. Дел Пиеро и други бивши играчи от Серия А, които имат за цел да получат треньорски лиценз от УЕФА, прекараха последните два дни в Торино, където наблюдаваха тренировка на Ювентус и присъстваха на урок на треньора на Старата госпожа Макс Алегри.

"Във вторник, 7 май, сутринта стажант-треньорите на UEFA Pro от Коверчано присъстваха в J|Hotel, където участваха в дискусии и се учиха от служителите на Ювентус, които работят с мъжкия отбор на старшата възраст. След това следобед и в сряда сутринта треньорите ще присъстват на тренировките на първия отбор в тренировъчния център на Ювентус", се казва в изявление на Ювентус.

Алегри бе много доволен, че е имал възможност да помогне.

"Много съм щастлив, че изживях този ден на обучение и споделяне, заедно и с моя щаб и със стажантите от Профи курса на УЕФА", обяви Алегри. "Тези моменти винаги са стимулиращи и конструктивни, защото винаги са възможност за сравнение и учене, тъй като обучението е непрекъснато: опитах се да направя достъпни някои концепции и някои понятия, свързани с нашия начин на определяне на седмичната работа при подготовката за мач. Един треньор винаги трябва да е на разположение, за да помогне на своите играчи, а в случая и на своите колеги."

Гигантите от Серия А публикуваха и няколко снимки от срещата на Алегри със стажант-треньорите от UEFA Pro. Групата включваше Марко Пароло, Игнацио Абате, Джузепе Скурто и Симоне Падоин.