Капитанът на Ювентус Данило вярва, че победата над Аталанта във финала за Купата на Италия тази вечер ще промени облика на сезона на бианконерите, въпреки че треньорът Масимилиано Алегри твърди обратното. Данило и неговият треньор проведоха пресконференцията си преди мача от "Стадио Олимпико" във вторник вечерта, преди финала за купата, който ще започне в 22.00 ч. българско време днес.

Алегри заяви, че класирането за Шампионската лига догодина е единствената цел, която Ювентус си е поставил в началото на кампанията 2023-24 г., и че трябва да се гордее с постигането й. Данило обаче смята, че завършването на сезона с трофей би било допълнителна "награда" за играчите и привържениците.

"Спечелването на финала би променило определението за нашия сезон", заяви Данило. "Успяхме да преминем границата за Шампионската лига, но един трофей би бил награда за нашата издръжливост и екипната работа, която показваме всеки ден. Във футбола и в живота винаги трябва да очакваш нови предизвикателства. Това ще бъде специален мач за мен и за отбора, това е нещо, което можем да постигнем заедно, и би било хубаво да напишем част, макар и малка, от историята на Ювентус."

Подобно на Алегри, Данило също беше попитан дали наистина смята, че Ювентус е аутсайдер на финала за Купата. Той призна постиженията на Джанпиеро Гасперини и неговия отбор, но смята, че Ювентус също заслужава уважение заради предишните си успехи в състезанието.

"Аталанта прави страхотен сезон, разполага със силни играчи и опитен треньор. Ние трябва да уважаваме това. Но от 2012 г. насам Юве е достигнал до 20 финала и това също заслужава уважение. Нека се съсредоточим върху настоящето, очевидно е, че това е финал и всичко може да се случи. Аталанта има своите достойнства, но ние не се чувстваме по-малко важни от тях".