Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри едва сдържа сълзите си след победата с 1:0 над Аталанта снощи във финала за Купата на Италия. Наставникът стана единственият спечелил отличието 5 пъти в историята на надпреварата. Той беше изгонен секунди преди края на мача след като се ядоса и конфронтира с четвъртия рефер. След мача Алегри намекна, че може да напусне в края на сезона и шеговито попита журналист: "Уволнихте ли ме вече?

Ювентус сложи край на тригодишното чакане за трофей благодарение на гол на Душан Влахович. На пресконференцията след мача Алегри едва сдържаше сълзите си Това се случи, когато отговори на първия въпрос, като каза: "Мога само да благодаря на играчите, защото те подариха на клуба и на мен една хубава победа." Алегри не можа да добави нищо друго и изглеждаше видимо развълнуван и когато отговори на втория въпрос.

"Аз съм доста голям късметлия, защото съм бил част от големи клубове. Все още съм част от голям клуб, така че съм много щастлив. Тази вечер трябва да празнуваме, защото не бяхме фаворити. Трябва да поздравим Аталанта за това как играха. Преди всичко искам да им пожелая късмет за финала на Лига Европа. За останалите. Ювентус означава победа и тази вечер го направихме."

Алегри заяви, че гневната му реакция, довела до червен картон, е била "нормална в края на важен мач", и се пошегува, когато друг репортер го попита за наследството, което оставя след три години в Ювентус. "Уволнихте ли ме вече?", отговори той с усмивка. "Да кажем, че оставям отбор, който има основа. Оставят един печеливш тим", продължи той.

"Когато се върнах, през първите две години, президента Андреа Аниели ме помоли да се присъединя към групата и да реорганизирам отбора, като го направя устойчив и конкурентоспособен. Ювентус означава да побеждаваш и момчетата го направиха тази вечер, така че сме много щастливи".