Треньорът на Ювентус Паоло Монтеро публикува списъка с повиканите играчи за мача срещу Болоня днес. В него за първи път от седем месеца насам фигурира Николо Фаджоли. Наказанието на халфа за залози на футболни мачове изтече вчера и той може отново да вземе участие в мачове на Юве.

На 17 октомври 2023 г. Фаджоли получи 12-месечна дисквалификация, след като призна, че е залагал на футболни мачове чрез незаконни платформи и прие споразумение, включващо терапия за пристрастяване към хазарта. Първоначалната 12-месечна забрана беше намалена с пет месеца с определени условия, включително посещаване на лечение за пристрастяване към хазарта в продължение на минимум шест месеца.

Фаджиоли има шест мача през този сезон, като последното беше на 1 октомври при равенството 0:0 срещу Аталанта в Бергамо. По време на забраната 23-годишният футболист продължи да тренира с останалата част от отбора и направи редица публични изяви, за да повиши осведомеността за хазарта и да помогне на други да избегнат подобна съдба. Не се очаква Фаджоли да започне на стадион "Дал'Ара" тази вечер.

Единствено контузеният Матиа Де Шилио и Пол Погба, отстранен заради употреба на допинг, не са на разположение на Ювентус срещу Болоня. Бианконерите отпътуваха за Болоня от летище "Касел" в Торино в понеделник сутринта.