Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола похвали вратаря на Фрайбург Роман Бюрки, който спаси няколко гола във вчерашния мач между двата тима. Въпреки пълното си превъзходство баварците спечелиха само с 2:0.

Още по темата

 

"Фрайбург игра много добре в защита, но ние бяхме солидни в атака с футболисти като Робен, Мюлер, Левандовски и Рибери", сподели Пеп Гуардиола след двубоя.

"Искам да поздравя своите футболисти, те заслужават голям комплимент за своето представяне. Не ни беше лесно да атакуваме през толкова сгъстена защита."

"Много съм доволен от представянето ни. Създадохме 13 голови възможности, но вратарят им направи добри спасявания. Сега ни предстои последната стъпка за годината - мачът в Майнц", допълни испанският специалист.

Треньорът на гостите Кристиан Щрайх добави: "Трябваше да играем дефанзивно. Опитахме са да затваряме пространствата, но има моменти в които не можеш да се отбраняваш. Доволен съм от начина, по който отборът ми се противопостави на тази супер-сила Байерн. Поздравявам Пеп за работата му. Това, че загубихме само с 2:0 ни дава сили".

Героят за гостите Роман Бюрки каза: "Байерн просто е много силен. Ние опитахме всичко. Защитавахме се, борихме се. Но доминацията на Байерн е невероятна. Нямахме шанс".