Херман Герланд е част от Байерн Мюнхен от 2001 година насам и макар да познава отлично германския футбол, той остава в сянка. Работил е с Юп Хайнкес, Луис ван Гаал и сега с Пеп Гуардиола.

Помощник-треньорът е убеден, че големият съперник на баварците през последните години Борусия Дортмунд ще се спаси от изпадане, въпреки ужасяващия есенен полусезон.

"Аз съм убеден, че съвсем скоро Борусия Дортмунд отново ще бъде наш сериозен конкурент. Това ще се случи много скоро", каза Герланд пред "Ревиер Шпорт".

"Борсия Дортмунд няма да изпадне. Тимът ще излезе от долната част на таблицата през пролетта, защото все още разполагат с много добър състав."

Герланд смята, че победата на Байерн над Борусия с 2:1 за суперкупата на Германия през 2012 година е в основата на требъла няколко месеца по-късно.

"Най-важната спирка по пътя към требъла не беше успехът ни срещу Барселона на полуфиналите в ШЛ, а онази победа над Дортмунд за суперкупата."

"Да, това беше почти приятелски мач, но преди това толкова често бяхме губили от тях, колкото навярно няма да се случи на Байерн в близките 100 години. Победата за суперкупата беше много важна", отбеляза Герланд.

За случващото се в Дортмунд пък треньорът Пеп Гуардиола заяви: "Това е урок за мен, защото може да се случи и в Байерн. Затова постоянно трябва да подобряваме състава си, за да не изпаднем в подобно положение".