Носителят на купата на Германия Байерн Мюнхен изтегли тежък жребий за четвъртфиналите на тазгодишното издание на турнира.

Момчетата на Пеп Гуардиола ще трябва да гостуват на Байер Леверкузен, който постепенно преоткри добрата си форма от началото на кампанията.

До момента Байерн и Байер са се срещали четири пъти за купата на Германия, като три от случаите са били именно на фаза четвъртфинал.

Баварците са продължавали напред три пъти, а при последната им среща (пак на четвъртфинал, през сезон 2008/09), "аспирините" печелят. Интересното е, че всеки един от въпросните двубои завършва с два гола разлика за победителя.

Вицешампионът в турнира Борусия Дортмунд извади късмет и ще домакинства на Хофенхайм в сблъсък за място на полуфиналите.

Намиращият се на второ място в първенството през този сезон Волфсбург също изтегли добър жребий. "Вълците" приемат предпоследния в таблицата Фрайбург.

Четвъртият сблъсък противопоставя Борусия Мьонхенгладбах и приятната изненада Арминия Билефелд. "Жребците" ще трябва да гостуват. Мачовете са на 7 и 8 април.