Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер вярва, че Борусия Дортмунд има силите да се бори за титлата в Бундеслигата през този сезон.

"Дортмундци отново се върнаха към познатия си стил на игра от шампионските години, когато много бързо успяваха да превключат от защита към нападение. Борусия има необходимия потенциал, за да се бори за титлата с Байерн до самия край на сезона", заяви навършилия 70 години Франц Бекенбауер пред вестник "Билд".

Спечелилият всичко във футбола легендарен бивш футболист и треньор е на мнение, че неговият любим Байерн притежава още по-добър състава в сравнение с миналия сезон.

"Това, което ме кара да бъда много позитивен е по-вариативният състав, в сравнение с миналия сезон. Визирам най-вече привличането на Дъглас Коста и Артуро Видал. Артуро само трябва да стане малко по-дисциплиниран. Надявам се скоро да се завърнат от своите контузии Франк Рибери и Ариен Робен."

"Пеп Гуардиола още не е обявил своето решение дали ще поднови договора си, но силно се надявам той да остане още дълго време начело на отбора. Наскоро говорих с Марио Гьотце и го призовах да се бори за мястото си и той го прави. Радвам се, че той остана при нас."

"Не се притеснявам от покупките на английските клубове, които разполагат с много пари. Меси, Роналдо, Ибрахимович и нашият Томас Мюлер.. Те не взеха нито един от най-добрите в света. Ние продължаваме да имаме чудесни футболисти в Германия", допълни великият Бекенбауер.