Бившият капитан на Байерн Мюнхен Щефан Ефенберг е бил арестуван през нощта на неделя срещу понеделник за шофиране на своя Jaguar F-Type в нетрезво състояние. 

Към 2.30 часа в Мюнхен бившият полузащитник е бил спрян за рутинна полицейска проверка, при която е било установено, че има в кръвта си 1.4 промила алкохол.

В неделя Ефенберг е празнувал 50-ия рожден ден на съпругата си Клаудиа и вместо да си хване такси, двойката е решила да се прибере със семейния автомобол. 

Списание "Шпорт Билд" пише как Щефан Ефенберг не само е шофирал пиян, но е започнал и да обижда полицаите при проверката. Заради това бившият национал е бил закаран в полицейски участък за изтрезняване, а след това е бил освободен.

Както е известно, Щефан Ефенберг на два пъти в своята кариера игра в Байерн - от 1990 до 1992 и от 1998 до 2002 година. С фланелката на баварския колос той три пъти става шампион на Германия и веднъж печели Шампионската лига.

Това е поредният скандал, в който легендата на Байерн се забърква. През пролетта той стана за смях, когато изплува аферата му с известен травестит...