Бившият мениджър на Портсмут и Тотнъм Хари Реднап смята, че наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола не би постигнал големи успехи, ако не водеше силни отбори като Барселона и баварския колос.

Както е известно, испанският специалист е гласен за нов мениджър на богаташите от Манчестър Сити, като според медиите на Острова Гуардиола е дал съгласието си да поеме "гражданите" от следващото лято.

"Всеки трябва да запомни следното: конят е много по-важен от жокея, който го язди", започна философски своя коментар 68-годишният Реднап пред вестник "Ивнинг Стандарт".

"Във футбола всичко е до играчите. Например с играчите на Манчестър Сити трябва да си пълен идиот, ако не се бориш за титлата с тази група от футболисти, без значение от твоята националност."

"Не ме разбирайте погрешно, аз обичам Гуардиола, той е отличен мениджър. Но ако му дадете да води Съндърланд или Уотфорд, няма как веднага да ги класира в челната шестица."

"Играчите на тези отбори имат качествата да се класират в последната шестица, или в най-добрия случай в горната част на втората половина на класирането. Без значение от мениджъра им. Ако Гуардиола дойде в Англия и поеме Норич, няма да ги вкара в Шампионската лига", допълни Хари.