Байерн Мюнхен - Олимпиакос, двубой от група "F" на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Боатенг, Рафиня, Алаба, Лам, Бадщубер, Бенатия
Полузащитници: Алонсо, Коста, Мартинес, Робен, Кимих, Роде, Видал, Коман, Гаудино, Кирхоф
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Курт, Грийн
Контузени: Рибери, Гьотце, Бернат, Тиаго
Под въпрос: Алаба


Прогноза на Gol.bg:

Равенството ще класира и двата отбора за фазата на елиминациите, но баварците искат победата на всяка цена, защото така ще си гарантират първото място в групата навръх юбилейния домакински мач №100 в надпреварата.

В първия двубой момчетата на Пеп Гуардиола имаха осезаемо предимство и постигнаха гръмка класическа победа, което ги прави абсолютен фаворит за нови три точки и тази вечер.

Допреди този сезон двата тима са се срещали само веднъж - в първия кръг за КЕШ през 1980 година, когато баварците печелят и двата мача с общ резултат 7:2. Тогава по едно попадение реализира днешният изпълнителен директор на мюнхенци Карл-Хайнц Румениге.

Байерн никога досега не е губил от гръцки противник в евротурнирите. В осем мача тимът е постигнал шест победи и две равенства, при голова разлика 23:3 в своя полза.

През настоящата кампания Олимпиакос се представя изключително силно на чужд терен, печелейки всичките си седем гостувания, включително това и на лондонския Арсенал.

Байерн спечели 17 от последните си 18 домакински мача в груповата фаза на турнира, като при единственото поражение (2:3 от Манчестър Сити) поведе с два гола и отдавна се беше класирал за елиминациите.

 

Резултат: Байерн Мюнхен - Олимпиакос 4:1