Треньорът на Борусия Мьонхенгладбах Андре Шуберт разкри, че неговият тим е надиграл Байерн Мюнхен с 3:1 благодарение на схема, която е изпробвал усилено едва от няколко дни.

"За първи път изпробвахме по интензивен начин схемата с трима защитници в сряда и четвъртък. Идеята ни беше да имаме трима централни защитници и покрай тях два бека, които да им помагат", сподели специалистът, който вече е сензация,след като не загуби нито един от първите си десет мача начело на тима, записвайки 8 победи и две ремита в първенството.

"Но ние не искахме да играем с петима чисти защитници, защото щяхме да изглеждаме прекалено дефанзивно. Затова изпробвахме с подвижни бекове, които да се включват в атака и да помагат дейно в отбрана. В играта на Байерн няма характерна структура и ние бяхме наясно, че трябва да се нагодим към играта им по време на мача."

"За първи път изпробвахме тази схема още от самото начало. Срещу Байерн трябва да играеш смело и да си убеден в качествата си. Това е възможно само ако не се отбраняваш през цялото време. Поздравявам своите футболисти за тази голяма победа. През първото полувреме имахме малко проблеми и късмет, че не изостанахме в резултата. След като открихме резултата самочувствието ни нарасна и успяхме да решим мача в наша полза", добави Шуберт.